7 curiositeiten van het WK in Qatar 2022

De FIFA World Cup 2022 staat gepland voor de 22e editie van de FIFA World Cup-competitie, het vierjaarlijkse internationale voetbalkampioenschap voor heren dat wordt betwist door de nationale teams van de FIFA-lidverenigingen.

Het is gepland in Qatar van 21 november tot 18 december 2022 . Dit zal het eerste WK zijn dat wordt gehouden in een land in het Midden-Oosten, het Arabische land, en het zal het tweede WK zijn dat volledig in Azië wordt gehouden.

Alle speculaties, corruptieschandalen en procedures, het Arabische land is al volop in voorbereiding op het toernooi, dat qua omvang en organisatorische aspecten de laatste WK-wedstrijden in de Russische Federatie op zijn minst gedeeltelijk kan overtreffen.

Er is veel om naar uit te kijken op het volgende WK in Qatar. Dus als je een voetbalfan bent die klaar staat om je favoriete team aan te moedigen tijdens dit geweldige evenement, hebben we een overzicht samengesteld van 7 belangrijke dingen en feiten die je moet weten over het komende WK .

1. Het wordt de eerste Winter World Cup die wordt gehouden

De FIFA World Cup Qatar 2022™ zal de eerste winter World Cup in de geschiedenis zijn en zal plaatsvinden van november tot december , het zal bijna Kerstmis zijn wanneer de finale wordt gespeeld.

Aangezien alle World Cups meestal in juni en juli worden gespeeld, is het nog steeds niet helemaal duidelijk hoe dit de clubseizoenen over de hele wereld zal beïnvloeden, maar het weer in november en december zal fantastisch zijn in Qatar.

2. Qatar heeft 8 stadions, het minste aantal stadions in de geschiedenis

Een ander interessant feit over het volgende WK in Qatar is het aantal locaties. Qatar heeft slechts acht stadions opgesteld om FIFA 2022 te organiseren , het laagste aantal locaties voor het WK in de afgelopen jaren .

In 8 stadions in vijf steden zullen de WK-wedstrijden van 2022 plaatsvinden.

Om de hitte te verslaan, hebben Qatarezen beloofd om stadions uit te rusten met luchtkoelingssystemen die de temperatuur niet hoger houden dan 27 graden Celsius.

Het grootste van de stadions, Lusail Aykonik Stadium , biedt plaats aan 86.000 zitplaatsen en zal op 18 december 2022 gastheer zijn van de Wereldbekerfinale van 2022.

3. Het FIFA 2022-logo staat voor oneindigheid en harmonie

Bron: Logowik

Het logo van het WK 2022 is een lint dat symbool staat voor oneindigheid en harmonie, evenals voor de vorm van de zandduinen. Het lint heeft traditionele Arabische ontwerpen.

In het logo zie je de cijfers 2 en 0 (geassocieerd met het jaar van het evenement). Hij is afgebeeld in de kleuren van de Qatarese vlag en traditioneel witte Arabische kleding. Qatar 2022 is geschreven in oud Arabisch schrift.

4. FIFA 2022 wordt het duurste WK in de geschiedenis

Zoals geschat geeft Qatar maar liefst $ 200 miljard uit aan infrastructuurprojecten, waaronder het bouwen van stadions, wegen, hotels, enz.

Dit zal de Qatar FIFA World Cup tot een van de duurste wereldbekers in de geschiedenis van het spel maken . En Qatar laat geen middel onbeproefd om een levendige ervaring voor fans te garanderen.

5. Tijdens wedstrijden wordt er geen alcohol geschonken in de stadions

Tijdens het WK 2022 wordt er geen alcohol geschonken in de stadions . Als islamitisch land heeft Qatar strikte wetten tegen het importeren of consumeren van alcohol op openbare plaatsen.

Als je op straat wordt betrapt op het drinken van alcohol, kunnen de gevolgen ernstig zijn.

Ter gelegenheid van het WK zullen er echter specifieke etablissementen worden ingericht als fanzones waar alcohol wordt geschonken aan fans , samen met andere geautoriseerde hotels en restaurants.

6. Het WK 2022 wordt het meest beloopbare WK in de geschiedenis

Het wordt officieel het meest schakelbare WK ooit gezien de grootte en locatie van Qatar.

Wat fascinerend is, is dat de metroverbinding van Doha alle locaties van de wereldbeker met elkaar verbindt.

De metro van Doha zal een belangrijke rol spelen zodra het WK in het land van start gaat.

Naar schatting zou de metroverbinding bijna een miljoen mensen vervoeren tijdens het WK in Qatar . Zoals experts denken, kan het aantal zelfs hoger zijn dan ooit en zou het een nieuw record zijn.

7. FIFA 2022 wordt het eerste klimaatneutrale WK in de geschiedenis

Om een klimaatneutrale FIFA World Cup te realiseren, moeten alle infrastructuurprojecten, inclusief de acht stadions waar wedstrijden worden gespeeld, voldoen aan strikte duurzaamheidseisen .

Aangezien vliegreizen bekend staat als een van de grootste bronnen van CO2-uitstoot ter wereld, zal het Qatar-toernooi helpen om de ecologische voetafdruk van binnenlandse vliegreizen die fans, spelers en officials moesten nemen om wedstrijden van vorige World Cups bij te wonen, te elimineren. werden gehouden in verschillende steden.

Het Supreme Committee for Delivery and Legacy heeft ook samengewerkt met de hotelindustrie in Qatar om groene praktijken aan te moedigen om de CO2-uitstoot van hotelaccommodaties te verminderen.

Veel Gestelde Vragen

1. Wanneer begint de FIFA World Cup 2022?

Het WK 2022 zou beginnen op 21 november 2021 en eindigen met de finale gepland op 18 december 2021.

2. Waar vindt het WK 2022 plaats?

Qatar zal het grootste sportevenement ter wereld organiseren. Het land op het Arabisch schiereiland is de thuisbasis van ongeveer 2,8 miljoen mensen. De hoofdstad, Doha, zal de spelen hosten, net als vier andere steden: Al Khor, Al Rayyan, Al Wakrah en Lusail.

3. Wat zijn de beste plaatsen om te bezoeken in Qatar tijdens de FIFA World Cup?

Hier zijn enkele van de beste plaatsen om te verkennen in Qatar als je naar het komende FIFA Wereldkampioenschap 2022 komt: Souq Waqif, Nationaal Museum van Qatar, Museum van Islamitische Kunst, Katara Cultural Village, Banana Island, Purple Island, Al Thakira Nature Reserve, enz. .

🔻🔻🔻🔻🔻⚽🔻🔻🔻🔻🔻

🔻⚽ ⚽🔻

MIRA POR SI TE LO PERDISTE🔻