8 STADIONER, DER INDGØR VM i QATAR 2022

FIFA World Cup Qatar 2022 er unik af mange grunde. Først og fremmest er det første gang, at FIFA World Cup afholdes på Den Arabiske Halvø . Qatar vil også være det første muslimske og arabiske land, der er vært for FIFA World Cup .

Dette FIFA 2022 Qatar World Cup afholdes i månederne november og december. Dette står i kontrast til de normale opholdstider i maj, juni og juli. En anden vigtig forskel er det faktum, at turneringen bliver mærkbart kortere, idet den bliver komprimeret til 28 dage med finalen planlagt til den 18. december 2022.

Sæsonskiftet fra sommer til vinter skyldes Qatars lune vejr. Med temperaturer på 41°C om sommeren.

FIFA World Cup Qatar 2022 bliver også den sidste turnering, hvor 32 hold deltager. På vej ind i 2026 FIFA World Cup vil der være i alt 48 hold, der konkurrerer.

STADIONERNE

Som med alle FIFA verdensmesterskaber vil værterne, Qatar, være vært for adskillige topmoderne stadioner. Mange af dem er specielt designet til FIFA verdensmesterskab i Qatar 2022!

Der vil være otte stadioner i alt med kapaciteter mellem 40.000 og 80.000. Syv af disse stadioner er blevet eller er ved at blive bygget specielt til turneringen. Det andet stadion gennemgik en omfattende renovering for at sikre, at det er klar til at være vært for 40.000 internationale fodboldfans.

1. AL KHALIFA INTERNATIONAL

Bygget i hovedstaden Doha i 1976, er det blevet fuldstændig renoveret og ombygget. Stadionet genåbnede i 2017 og har siden åbningen været vært for forskellige sportsbegivenheder. Et af hovedelementerne i den nye teknologi, der blev indarbejdet i dette stadion, var dets køleteknologi . Dette er for at hjælpe med at holde både fans og spillere kølige, som måske ikke er vant til Qatars varme vejr .

Kapaciteten af Al-Khalifa International er 40.000 og er øremærket til semifinalekampene i FIFA World Cup Qatar 2022.

2. AL JANUB

Al-Janoub er beliggende nær kysten i byen Al-Wakrah . Kapaciteten på dette stadion er også på 40.000 med den hensigt at være vært for semifinalerne i FIFA World Cup. Al-Janoub blev bygget specielt til FIFA World Cup i Qatar og åbnede sidste år, hvilket gør det til det første nybyggede stadion til 2022 FIFA World Cup.

Arkitekten bag dette stadion er irakeren Zaha Hadid . Han sagde, at hans design var inspireret af kystfartens natur, søfartshandelen og fiskeriet.

3. UDDANNELSESBY

Uddannelsesbyen, som også har til huse i byen Doha , Qatars hovedstad, vil blive brugt til at være vært for kampe fra 2022 FIFA World Cup til kvartfinalerne.

Med kapacitet til at rumme 40.000 . En af de bedste ting ved dette stadion er, at efter at VM er slut, vil Qatar donere 20.000 Education Cities-sæder til udviklingslande.

Der var planer i 2020 om at fremvise dette stadion ved at være vært for en international turnering med Portugal, Kroatien, Schweiz og Belgien . Men på grund af den globale coronavirus-pandemi måtte disse udskydes.

4. AL BAYT

Qatars verdensmesterskab har skabt mange spændende muligheder for de lokale, og det er stadionerne et godt eksempel på. Al-Bayt Stadium er verdens første arabisk-designede stadion. Formen på stadion siges at repræsentere det traditionelle ‘House of Pottery’. Derudover er det det næststørste stadion og har en kapacitet på 60.000 tilskuere.

Selve stadionet er designet til at have et udtrækbart tag, og ligesom Education City Stadium vil dele af Al-Bayt Stadium blive demonteret efter turneringen og doneret til udviklingslande.

5. AL-RAYYAN

Al-Rayyan Stadium er specielt for Qatar, da det er opkaldt efter en højt elsket fodboldklub i Qatar. Stadionet er bygget i byen Al-Rayyan. Også det nye stadion er blevet bygget på stedet for klubbens gamle stadion, Ahmed Bin Ali. Med en kapacitet på 40.000 pladser bliver det et stadion, som mange lokale vil elske.

Stadionets arkitektur er inspireret af de smukke og vilde klitter, der ligger i det vestlige Qatar.

6. LUSAIL

Beliggende i byen Lusail er det det største af de otte stadioner. Med en utrolig kapacitet på 80.000 sæder er Lusail stadionet, der vil blive brugt til åbningskampen og endnu vigtigere stedet for Qatar 2022 FIFA verdensmesterskabsfinalen!

Ligesom de andre 8 stadioner vil den også blive brugt gennem hele turneringen til at være vært for forskellige kampe forud for finalen. Strukturen har ligesom mange af de andre stadioner været inspireret af arabiske motiver og kultur.

7. RAS ABU ABBOUD

Beliggende i hovedstaden Doha, er Ras Abu Abboud Stadium blevet specialdesignet, så dele af stadion let kan afmonteres efter turneringen. Når disse sektioner er demonteret, vil de blive brugt til sportslige og ikke-sportslige projekter.

Med en kapacitet til 40.000 tilskuere er stadion endnu et eksempel på arkitektur, der er inspireret af omgivelserne. Med formen på dette stadion inspireret af Gahfiya. Dette er den traditionelle hovedbeklædning, som mænd bærer i mellemøstlige lande.

Derudover vil det være vært for en klinik på Aspetar Hospital for idrætsmedicin og ortopædi. Denne klinik vil ikke kun betjene spillere under FIFA World Cup Qatar 2022. Det vil fortsætte med at betjene atleter fra hele verden som en del af den pleje, som Aspetar tilbyder atleter fra hele verden.

8. AL-THUMAMA

Med en kapacitet på 40.000 tilskuere vil Al-Thumama Stadion være vært for kampene forud for kvartfinalerne. Stadionet modtog MIPIM/Architectural Review Future Project Award for bedste design i kategorien Sports and Stadiums i maj 2018.

Et punkt at fremhæve er de grønne områder på stadion, der strækker sig over 50.000 kvadratmeter.

🔻🔻🔻🔻🔻⚽🔻🔻🔻🔻🔻

🔻⚽ ⚽🔻

MIRA POR SI TE LO PERDISTE🔻

Wallpaper o Fondos de Pantalla de la Seleccion Argentina Campeona del Mundo

¡Bienvenido nuevamente al sitio www.mundialdeqatar.net, donde ahora te llevamos al mundo de los fondos de pantalla o wallpapers que en este caso te traemos...

Descargar FIFA 2024 (FC24) para Celulares

¡Excelentes noticias para todos los fanáticos del fútbol y los videojuegos! Se ha anunciado oficialmente que FIFA 2024, la última entrega de la aclamada...