7 любопитни неща от Световното първенство в Катар 2022

Планирано е Световното първенство по футбол през 2022 г. да бъде 22-ото издание на състезанието за Световната купа на ФИФА, четиригодишното международно първенство по футбол за мъже, което се състезава от националните отбори на асоциациите-членки на ФИФА.

Планирано е да се проведе в Катар от 21 ноември до 18 декември 2022 г. Това ще бъде първото Световно първенство, което ще се проведе в страна от Близкия изток, арабската държава, и ще бъде второто Световно първенство, което ще се проведе изцяло в Азия.

Всички спекулации, корупционни скандали и производства, арабската държава вече е в пълна подготовка за турнира, който по своите мащаби и организационни аспекти може поне частично да надмине последните мачове от Световното първенство в Руската федерация.

Има какво да очакваме на следващото световно първенство в Катар. Така че, ако сте футболен фен, готов да аплодирате любимия си отбор в това страхотно събитие, ние сме съставили обзор от 7 важни неща и факти, които трябва да знаете за предстоящото световно първенство .

1. Това ще бъде първото зимно Световно първенство, което ще се проведе

Световното първенство по футбол в Катар 2022™ ще бъде първото зимно световно първенство в историята и ще се проведе от ноември до декември , когато ще бъде почти Коледа , когато се играе финалът.

Тъй като всички световни първенства обикновено се играят през юни и юли, все още не е напълно ясно как това ще се отрази на клубните сезони по света, но времето през ноември и декември ще бъде фантастично в Катар.

2. Катар има 8 стадиона, най-малкият брой стадиони в историята

Друг интересен факт за следващото световно първенство в Катар е броят на местата. Катар е подредил само осем стадиона за домакинство на FIFA 2022 , което е най-малкият брой места за Световното първенство през последните години .

8 стадиона в пет града ще бъдат домакини на мачовете от Мондиал 2022.

За да победят жегата, катарците се ангажираха да оборудват стадионите със системи за въздушно охлаждане, които поддържат температури не по-високи от 27 градуса по Целзий.

Най-големият от стадионите, стадион Лусаил Айконик , има 86 000 места и ще бъде домакин на финала на Световното първенство през 2022 г. на 18 декември 2022 г.

3. Логото на FIFA 2022 представлява безкрайност и хармония

Източник: Logowik

Логото на Световната купа 2022 е лента, която символизира безкрайността и хармонията, както и формата на пясъчните дюни. Лентата е с традиционни арабски дизайни.

В логото можете да видите числата 2 и 0 (свързани с годината на събитието). Той е изобразен в цветовете на катарското знаме и традиционно белите арабски дрехи. Катар 2022 е написан с древна арабска писменост.

4. FIFA 2022 ще бъде най-скъпото Световно първенство в историята

Според изчисленията Катар харчи огромни 200 милиарда долара за инфраструктурни проекти, включително изграждане на стадиони, пътища, хотели и др.

Това ще направи Световното първенство по футбол в Катар едно от най-скъпите световни първенства в историята на играта . И Катар не оставя камък необърнат, за да осигури оживено изживяване за феновете.

5. По време на мачове на стадионите няма да се сервира алкохол

Няма да се сервира алкохол на стадионите по време на Световното първенство по футбол през 2022 г. Като ислямска страна, Катар има строги закони срещу вноса или консумацията на алкохол на обществени места.

Всъщност, ако ви хванат да пиете алкохол на улицата, последствията могат да бъдат сериозни.

По повод Световното първенство обаче ще има специални заведения, обособени като фен зони, където ще се сервира алкохол на феновете заедно с други оторизирани хотели и ресторанти.

6. Световното първенство 2022 ще бъде най-проходимото Световно първенство в историята

Официално е настроено да бъде най-променливата световна купа, имайки предвид размера и местоположението на Катар.

Очарователното е, че метрото в Доха свързва всички места за провеждане на Световното първенство.

Метрото в Доха ще играе важна роля, след като световното първенство започне в страната.

Смята се , че метрото ще превозва близо милион души по време на Световното първенство по футбол в Катар . Както смятат експертите, броят може дори да е по-висок от всякога и би бил нов рекорд.

7. FIFA 2022 ще бъде първото световно първенство с неутрален въглерод в историята

За да се постигне въглеродно неутрално Световно първенство по футбол, всички инфраструктурни проекти, включително осемте стадиона, на които ще се играят мачове, трябва да отговарят на строги критерии за устойчивост .

Тъй като въздушният транспорт е известен като един от най-големите източници на въглеродни емисии в света, турнирът в Катар ще помогне за премахване на въглеродния отпечатък от вътрешните въздушни пътувания, които феновете, играчите и официалните лица трябваше да вземат, за да присъстват на мачове от предишни световни първенства. се провеждаха в различни градове.

Върховният комитет за доставка и наследство също работи с хотелската индустрия в Катар, за да насърчи зелените практики за намаляване на въглеродните емисии от хотелските помещения.

Често задавани въпроси

1. Кога ще започне Световното първенство по футбол 2022?

Световното първенство през 2022 г. ще започне на 21 ноември 2021 г. и ще завърши с финала, насрочен за 18 декември 2021 г.

2. Къде ще се проведе Световното първенство през 2022 г.?

Катар ще бъде домакин на най-голямото спортно събитие в света. Страната на Арабския полуостров е дом на приблизително 2,8 милиона души. Столицата Доха ще бъде домакин на игрите, както и четири други града: Ал Хор, Ал Райян, Ал Вакра и Лусаил.

3. Кои са най-добрите места за посещение в Катар по време на Световното първенство по футбол?

Ето някои от най-добрите места за разглеждане в Катар, когато дойдете на предстоящото Световно първенство по футбол през 2022 г.: Сук Вакиф, Национален музей на Катар, Музей на ислямското изкуство, Културно селище Катара, остров Банан, Пупурен остров, природен резерват Ал Такира, и т.н. .

🔻🔻🔻🔻🔻⚽🔻🔻🔻🔻🔻

🔻⚽ ⚽🔻

MIRA POR SI TE LO PERDISTE🔻

Las 10 ligas de fútbol más vistas del mundo

Bienvenido a nuestra guía completa sobre las 10 ligas de fútbol más vistas del mundo. Como entusiastas apasionados del fútbol, ​​entendemos la emoción y el...

Argentina vs Francia Partido Completo: Descargar La Final en VIVO Online

El partido completo de lo que fue la final de Argentina vs Francia se puede encontrar en diferentes lugares de INTERNET, este se puede...

Plantel de Brasil para la Copa América 2024

Brasil es uno de los equipos más exitosos en la historia de la Copa América, ya que ha ganado el torneo nueve veces, lo...

Canales y Grupos de Telegram para ver la Final Mundial de Qatar 2022 en VIVO Online

Si lo que estas buscando canales o grupos de telegram para ver y seguir el mundial en vivo online, te comento que estas en...

Wallpaper o Fondos de Pantalla de la Seleccion Argentina Campeona del Mundo

¡Bienvenido nuevamente al sitio www.mundialdeqatar.net, donde ahora te llevamos al mundo de los fondos de pantalla o wallpapers que en este caso te traemos...
%d